Spor Bilimleri Fakültesi kuruluş amacı yüksekokul tanımını bir üst seviyeye çıkararak sporu daha derin ve bilimsel anlamda inceleyebilmektir. Spor bilimi ülkemiz ve özellikle genç neslimizin sağlıklı, spor kültürünü alarak yetişmesi çok önemlidir. Fakat her şeyden  önemlisi bu genç neslimizi ve ülkemizin sporsal anlamda önemli noktaya gelebilmesinin yolu spor bilimleri fakülteleri ve Besyo’lardan  yetişecek kaliteli spor adamlarına bağlıdır.

Spor Bilimleri Fakülteleri 4 yıllık eğitim veren bir kurumdur. Sbf’ler 4 bölümden oluşmaktadır. Bu bölümler Beden eğitimi öğretmenliği bölümü, Rekreasyon Bölümü, Spor Yöneticiliği Bölümü ve Antrenörlük Eğitimi Bölümleridir. Bu bölümleri hepsi birbirine yakın eğitim vermektedirler. Ayrılmasındaki amaç bölümün özelliklerine göre sporun belirli alanlara ayırarak kendi alanlarında daha bilimsel ve sağlıklı eğitim verilebilmesidir.

Spor Bilimi ; Sporun fiziksel, ruhsal, bedensel ve mental olarak bilimsel bir biçimde inceler aynı zamanda sporun ve sporcunun üzerinde yarattığı etkiyi inceler.

Genel olarak SBF derslerine baktığımızda Anatomi, Sosyoloji, Spor Sosyolojisi, Spor Tarihi, Beden Eğitimi, Spor Yönetimi, Rekreasyon  vb. dersler işlenmektedir. Bu derslerin verilmesindeki amaç kendi alanlarına göre sporun toplum ve sporcuya en yararlı ve doğrul şekilde sporu kullanmalarını sağlamaktır.

Spor Bilimleri Fakültesi ( SBF ) Sınav Sistemi

Spor Bilimleri Fakültesi özel yetenek sınavı sistemi ile alan bir kurumdur. Bu sistem Üniversite sınavının genellikle %90’nında ilk bölümden alınan TYT puanı ve özel yetenek sınavı ile yapılmaktadır. Besyo ve SBF’ler bir baraj puanı belirler ve bu her sene değişebilmektedir. Bu baraj puanını elde eden aday özel yetenek  sınavana girmeye hak kazanmaktadır. Bir sonraki Aşama ise Üniversitenin sınav sisteminin şeklidir. Her Üniversite farklı bir sınav sistemi belirlemektedir. Genel olarak bu sınav sistemlerini sıralarsak ; Koordinasyon, branş, çeviklik testleri, atletizm, mekik koşuları, ölçümler, kuvvet testlerinin 1’i veya birkaçından oluşabilmektedir. Üniversiteler genellikle 2 aşamalı sınav sistemlerini seçmektedir. Bu sistem bir çok Üniversitede Koordinasyon ve Branştır. Aşamalar ön elemelide olabilmektedir.

Besyo Hazırlık Kursları

Bu sınav sistemleri ve başvuru sayısındaki son yıllardaki artış Besyo hazırlık kurslarının önemini arttırmıştır. Bu kurslarının önemi arttırdığı gibi her meslekte olduğu gibi bu isi hakkıyla  yapmayan birçok kurs vardır. Ama unutulmamalıdır ki besyo hazırlık kursları bir meslekten öte bir amaç olmalıdır. Bunun nedeni ise yapılan işin binlerce gencin hayatını etkilemesidir.

Besyo Hazırlık Kurs Seçimi

Adayların yaşları itibari ile olsa ilk öncelikleri ücret oluyor elbetteki ücret çok önemli bir faktör fakat sizin geleceğinizden daha önemli değil unutmayınız. Çoğu besyo kursunun belirli bir fiyat belirleyip sonrasında ekstra ücretler çıkararak gençleri zor durumda bırakmaktadır. Arkadaşlar yapmanız gereken tek şey iyi araştırma yapmanız yeterli olacaktır.

Kurs Şeçimi;

Kurs Kadrosu

Kurs Tecrübesi

Kurs ne zamandır aktif

Antrenör deneyimleri

Kurs’un branş eğitimi varmı?

Kurlanılan malzemeler yenimi

Kurs kaç ay eğitim veriyor

Kursun kendine ait ölçüm cihazı varmı ?

Kursun ulaşımı

Kursun bir önceki yıl başarı düzeyi

Kurs resmi bir kurummu

Kurs size vadettiği herşeyi gerçekleştiriyor mu ?

Kursun fiyatı yapılan antrenman saati ve vaatleri ile doğru orantılımı

Kurs sözleşmesinde caymanıza olanak sağlıyor mu ?

Elbetteki ucuz veya kalite bakımından bir kursu ayırt etmeniz oldukça zor fakat söyle düşünelim dönemlik 400 saat ders veren bir deshane ile 200 saat ders veren dershane aynı olabilir mi hem fiyatı hem eğitimi  iyi düşünün, kaliteli karar verin .

Destek Hattı